2021-10-12 09:37:48• hírek • Szatmár.ro

Újra Csíkszeredában a szatmári máltás csapat

Az idei év januárjában, azaz éppen 10 hónappal ezelőtt tombolt tűzvész a csíkszeredai Somlyó utcai romatelepen.

Szatmárnémetiből és az ország többi pontjáról is egymást felváltva érkeztek akkor az önkéntesek a közösség tagjait segítve. Most, ennyi idő elteltével a szatmári csapat újra ott van, ott tevékenykednek. Erről osztott meg információkat szerkesztőségünkkel Hegedüs Gergő, a helyi szervezet vezetője.

Szatmár.ro: Mi a célja a mostani utazásotoknak?
Gergő: a Romániai Máltai Szeretetszolgálat elindítja a Jelenlét Pontját közvetlenül a Somlyó 33 mellett. Ennek a munkának a beindításában segítünk mi is.

Szatmár.ro: Mesélnél kicsit a Jelenlét Pontról?
Gergő: Romániában jelenleg négy településen működik ez a szakszolgáltatás a szervezetünk égisze alatt, Csíkszeredában lesz az ötödik. Ez egy komplex, állandó jelenlétre alapuló program, amely legfőbb aspektusa az, hogy közvetlen az adott közösség mellett, rendszeres és szakmai segítséget biztosít. Hozzájárul ahhoz, hogy az adott területen élők ne csupán egyének/ családok összessége legyen, hanem a Jelenlét szervező ereje által igazi közösséggé formálódjon.

Szatmár.ro: Mi a konkrét feladatotok?
Gergő: Abban segítünk a helyi kollégáknak, hogy kiépítsenek egy rendszert. Legyen konkrétan meghatározva, hogy mikor milyen programok vannak, hánytól-hányig és pontosan kinek. Ugyanakkor megmutatjuk, hogy mi egyes programelemeket (például kézműves foglalkozás, tanoda típusú szolgáltatás, játékos tanulás, tanácsadás, egészségügyi nevelés) korábban hogyan építettünk be a mindennapi tevékenységeinkbe. Igyekszünk minden információt átadni, mesélni a tapasztalatainkról.

Szatmár.ro: Meddig maradtok?
Gergő: Egy hetet töltünk most itt, de ha szükség lesz a későbbiekben is a segítségünkre, akkor minden bizonnyal vissza fogunk még jönni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: